Houd je Fiets in Topvorm: Onderhoud Tips voor alle Fietsen!

Fietsen is erg makkelijk en leuk, vooral als je fiets lekker lang meegaat! Het is belangrijk om goed voor je tweewieler te zorgen, of je nu op een gewone fiets rijdt of op een moderne elektrische fiets. Met deze simpele tips zorg jij ervoor dat jouw fiets altijd soepel rijdt en nog jarenlang meekan!


Houd je Fiets in Topvorm: Onderhoud Tips voor alle Fietsen!


Onderhoud tips voor gewone fietsen:

1. Maak je fiets schoon:
Geef je fiets af en toe een goede wasbeurt met water en zeep! Door je fiets regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat vuil, modder en stof geen kans krijgen om zich op te hopen. Zo voorkom je roest en slijtage aan de metalen delen. Een simpele wasbeurt houdt je fiets niet alleen mooi, maar verlengt ook de levensduur.

2. Smeer de ketting:
Een soepel draaiende ketting is dé sleutel tot een aangename fietstocht (en het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt). Breng simpelweg wat speciale fietskettingolie aan op de schakels van de ketting en zorg dat je de overtollige olie afveegt. Zo blijf jij comfortabel fietsen en gaat de ketting langer mee, zonder dat je daarvoor naar een fietsenmaker hoeft!

3. Controleer de bandenspanning:
Je bandenspanning heeft invloed op hoe goed je fiets presteert en hoe lang je banden meegaan. Als je banden te zacht zijn, moet je harder trappen. Erg vermoeiend dus!
Ook slijten zachte banden sneller en gaan ze sneller lek. Zorg dus dat je banden regelmatig worden opgepompt. Veel fietspompen hebben een meter waarop je precies kunt zien wanneer er genoeg spanning op staat. Succes!

4. Laat je fiets nakijken bij de fietsenmaker:
Breng je fiets minstens één keer per jaar naar de fietsenmaker. Die kan dan alles grondig nakijken en eventuele problemen oplossen. Een professional kan problemen opsporen die je zelf misschien niet hebt opgemerkt en zo grotere schades voorkomen. Goed voor je fiets en het bespaart ook geld op grote reparaties die je misloopt in de toekomst.

Elektrische Fietsen: Extra Aandachtspunten
1. Zorg voor je accu:
De accu is als het 'hart' van je elektrische fiets en daar moet je natuurlijk goed voor zorgen. Door de accu na elke rit op te laden, zorg je ervoor dat deze altijd klaar is voor het volgende avontuur. Bewaar de accu ook altijd binnen zodat het niet wordt blootgesteld aan slecht weer of extreme temperaturen. Zo verleng je gemakkelijk de levensduur van de accu.
Een gezonde accu betekent namelijk meer zorgeloze kilometers! Benieuwd of jouw accu nog goed functioneert? Laat dan een accutest uitvoeren door onze specialisten. 

2. Check de draden:
Kijk of alle draadjes aan je fiets in orde zijn, vooral bij de aansluitingen. Losse of beschadigde draden kunnen problemen veroorzaken in de communicatie tussen de verschillende onderdelen van je e-bike. Houd dit goed in de gaten en wees er op tijd bij om dit te laten repareren.

3. Kies voor banden met grip:
Overweeg banden met een grover profiel voor meer grip. Met een elektrische fiets kan je gemakkelijk een stuk sneller rijden dan je gewend bent, waardoor scherpe bochten en natte wegen een ultiem recept zijn voor valpartijen. Bescherm jezelf en je fiets met de juiste banden.

4. Zet je fiets binnen:
Het binnen of overdekt stallen beschermt je e-bike tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen en vorst. In Nederland zijn deze weersomstandigheden veelvoorkomend, dus het is belangrijk om de gevoelige elektronische onderdelen van je fiets te beschermen. Door je fiets binnen te zetten, blijft je fiets mooi én onbeschadigd.

Conclusie
Door deze simpele tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw fiets altijd soepel en veilig rijdt. Wil je wat extra zorg voor je fiets? Kom dan langs bij Van Houwelingen Tweewielers.

We krijgen je fiets weer helemaal in topconditie. Neem nu contact met ons op!


Terug




Deel het met uw vrienden!

Meer nieuws

Hoe kies je de juiste scooter? Tips voor het kopen van een Scooter

Het kiezen van de juiste scooter is een belangrijke beslissing. Of je nu op zoek bent naar een snorscooter voor stadsverkeer of een krachtige bromscooter voor langere ritten, er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit blog delen we waardevolle tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze bij het kopen van een scooter.

Fietsen met kinderen: veilig en gezellig op pad

Fietsen met het gezin is niet alleen een leuke manier om samen tijd door te brengen, maar het is ook nog eens heel erg gezond. In dit blog delen we tips en adviezen over hoe je veilig en plezierig kunt fietsen met kinderen. Of je nu een ritje naar school maakt, samen het lokale park verkent of gewoon geniet van een zonnige dag; met de juiste voorbereiding wordt fietsen met kinderen een fantastische ervaring.

Ontdek de Voordelen van Fietsen: Leuk én Gezond!

Fietsen is niet alleen een leuke manier om de buitenlucht te ontdekken en van de omgeving te genieten, het biedt ook aanzienlijke voordelen voor de gezondheid. Bovendien heeft fietsen een laag intensiteitsniveau waardoor het geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Lees verder en ontdek waarom fietsen niet alleen leuk, maar ook gezond is!

Fietsaccessoires Die Je Moet Hebben: De Top 5 (met een bonustip!)

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon geniet van ontspannen tochtjes, het is onmiskenbaar dat de juiste fietsaccessoires een wereld van verschil kunnen maken in jouw rijervaring. Daarom willen we graag onze top 5 fietsaccessoires delen die elke fietser in zijn arsenaal zou moeten hebben. Lees verder om te ontdekken hoe deze accessoires niet alleen jouw rit verbeteren, maar ook bijdragen aan een zorgeloze en plezierige fietservaring.
Werkplaatsplanner

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09:00 - 12:30 -- 13:00-17:30
Woensdag:  09:00 - 12:30 -- 13:00-17:30
Donderdag:  09:00 - 12:30 -- 13:00-17:30
Vrijdag:  09:00 - 12:30 -- 13:00-17:30
Zaterdag:  09:00 - 16:00
Zondag:  Gesloten
 
Let op: wij zijn van 12.30 - 13.00 gesloten i.v.m. lunchpauze
!! KONINGSDAG 27 APRIL ZIJN WIJ GESLOTEN !!


Contactgegevens

Facebook


Financiering